Region: Avrupa, Africa

Translations: en, fr, tr, ru

SES ve CANAL+ Ortaklığı, Batı Avrupa, Orta Avrupa ve Afrika Bölgelerini Kapsayan Yeni Uzun Vadeli Anlaşmayla Güçlendi

Written on 04 Nov 2020

Üç yörünge pozisyonunda yapılan önemli anlaşmayla, 10 milyondan fazla aboneye hizmet sağlanırken teminatlı birikime 230 milyon Euro'dan fazlası ekleniyor

2.Kasım.2020 – SES ve CANAL+, Batı Avrupa, Orta Avrupa ve Afrika olmak üzere üç farklı coğrafyadaki uydu kapasitesi hizmetleri için, yeni uzun vadeli stratejik anlaşma imzalayarak uzun süredir devam eden ortaklıklarını güçlendirdiler. Bu yeni anlaşma, 10 milyondan fazla aboneye seçkin içerik sunarken uydunun ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gündeme getirdi.

Çoklu aktarıcı sözleşmesinin yenilenmesiyle birlikte, SES ve CANAL+ ilişkisi on yıl daha uzuyor. SES, Fransız ödemeli TV operatörünün yüksek görüntü kaliteli yayın paketlerini, 19.2 derece Doğu, 23.5 derece Doğu ve 22 derece Batı uyduları üzerinden dünya çapında milyonlarca haneye ulaştırıyor. Yeni sözleşme, 230 milyon Euro'nun üzerinde ek teminatlı birikimi temsil ediyor ve ek kapasite ile uzatma seçeneklerini içeriyor.

1995'ten beri SES ile iş ortaklığını sürdüren CANAL+, UHD, HD ve SD kanallarından oluşan zengin yayın içeriğini, SES uyduları aracılığıyla 10 milyondan fazla TV hanesine ulaştırıyor. Kanalların yayınlarını gerçekleştiren uyduların yörünge konumlarıysa şöyle sıralanıyor:

• 19.2 derece Doğu yörünge konumundaki ASTRA uydusu aracılığıyla CANAL+’ın Fransa’daki ödemeli seçkin yayın paketi dağıtımı
• 19.2 derece Doğu yörünge konumundaki ASTRA uydusu üzerinden Fransa'da ücretsiz izlenebilen dijital karasal televizyonu olan TNTSAT'ın dağıtımı
• 22 derece Batı konumundaki SES-4 uydusu aracılığıyla CANAL+ Afrique yayın paketinin Afrika genelinde dağıtımı

CANAL+ Uluslararası İcra Kurulu Başkanı Jacques du Puy yeni anlaşmayla ilgili şunları söyledi: “SES ile birlikte dünyanın dört bir yanındaki farklı izleyicilere üstün kaliteli video deneyimleri sunma konusunda uzun ve başarılı bir ortaklığımız olduğundan bu kararı vermek son derece doğaldı. Üç yörünge yuvası üzerinden yapılan bu anlaşma, uydunun dünya çapındaki ödemeli tv operasyonlarımızın merkezinde yer aldığını gösteriyor. Mümkün olan en geniş TV kitlesine ulaşmamızı sağlamak için SES ile daha uzun yıllar birlikte çalışmayı umut ediyoruz.”

SES İcra Kurulu Başkanı Steve Collar ise konuyla ilgili şunları söyledi: “CANAL+, adıyla birlikte kaliteyi, yeniliği ve olağanüstü içeriği çağrıştıran bir marka olmanın yanı sıra, iş ortaklığımızın uzun süredir devam ettiği değerli müşterilerimiz arasında yer alan ikonik küresel bir şirkettir. CANAL+ 'ın SES'e duyduğu güvenden inanılmaz derecede gurur duyuyoruz ve bu, uydunun en iyi içeriği, en iyi görüntü kalitesiyle, en geniş abone kitlesine küresel çapta ulaştırma gücüne olan karşılıklı inancımızın altını çiziyor. Bu anlaşma, önümüzdeki on yıl ve sonrasında, birlikte inşa etmiş olduğumuz yayın bölgelerine hizmet vermeye devam etmemizi sağlıyor.”

Dış İletişim

SES, hem en yüksek kalitede video içeriği dağıtarak hem de dünya çapında sorunsuz bağlantı sağlayarak dünyanın her yerinde inanılmaz deneyimler sunmak için cesur bir vizyona sahiptir. Küresel içerik bağlantısı çözümlerinde lider olan SES, ticari olarak kanıtlanmış, düşük gecikme süresine sahip MEO O3b sistemi de dahil olmak üzere, dünyanın tek, çok yörüngeli uydu takımyıldızını küresel kapsama ve yüksek performansın benzersiz kombinasyonu ile yönetmektedir. SES, geniş ve akıllı, bulut özellikli bir ağdan yararlanarak karada, denizde veya havada, kısacası her yerde yüksek kaliteli bağlantı çözümleri sunabilir ve bu kapsamda, dünyanın önde gelen telekomünikasyon şirketlerine, mobil ağ operatörlerine, hükümetlere, bağlantı ve bulut hizmeti sağlayıcılara, yayıncılara, video platformu operatörlerine ve içerik sahiplerine güvenilir bir ortaklık sunmaktadır. SES’in video ağı 8.300'den fazla kanala ev sahipliği yapmaktadır ve hem doğrusal hem de doğrusal olmayan içerik yönetimi için medya hizmetleri sunarak 367 milyondan fazla haneye benzersiz bir erişim sağlamaktadır. Şirket, Paris ve Lüksemburg borsasında işlem görmektedir (Ticker: SESG). Daha detaylı bilgi için www.tr.ses.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Written on 04 Nov 2020