Translations: en, fr, es, tr

SES Erişimi Dünya Çapında 355 Milyon Haneye Ulaştı

Written on 04 Apr 2019

SES’in yıllık pazar araştırması SES’in dünya genelinde 1 milyardan fazla izleyiciye görüntü sağlamadaki başarısını gösteriyor

4.Nisan.2019 -- SES, 2018'de hizmet verdiği TV hane sayısını 4 milyondan fazla arttırarak 355 milyon haneye ulaşırken, uydu üzerinden görüntü dağıtımında dünyanın önde gelen konumunu bir kez daha güçlendiriyor.

SES’in yıllık pazar araştırmasından elde edilen sonuçlar, SES’in teknik erişimindeki artan büyümeye dikkat çekiyor ve uydunun doğrudan ve dolaylı olarak güvenilir ve uygun maliyetli bir şekilde geniş kitlelere görüntü sağlamadaki önemli rolünün altını çiziyor.

Sonuçlar, SES’in Avrupa, Latin Amerika, Asya-Pasifik ve Afrika’daki teknik erişiminde bir artış olduğunu ortaya koyuyor. Afrika'daki araştırmaya bu yıl eklenen Kenya’nın ülke genelinde 2 milyondan fazla TV hanesinin TV içeriğine erişimi SES'le sağlanıyor. Avrupa'da uydu yayını ve özellikle Doğrudan Eve Yayın (DTH), kıta genelinde 167 milyon TV hanesine hizmet veren SES ile önde gelen dağıtım teknolojisi olmaya devam ediyor. SES filosu ayrıca Kuzey Amerika'daki 72 milyon haneye, özellikle de önemli ABD kablolu yayın bölgeleri aracılığıyla görüntü içeriği sağlıyor. SES, diğer pazarlarda, Asya-Pasifik, Latin Amerika ve Afrika'daki kilit görüntü bölgelerinde hizmet verdiği 102,6 milyon TV hanesini kapsayan teknik erişimini genişletmeye devam ediyor.

Sonuçlar, uydu yayıncılığının, büyük kitlelere görüntü sunumunda en güvenilir ve uygun maliyetli seçenek olma değerinin altını çiziyor. Uydu bu özellikleriyle, HD ve UHD programlarını dağıtmak için ideal bir platform sunuyor. SES bugün, diğer tüm uydu servis sağlayıcılarından daha fazla bir hizmet sunarak yaklaşık 2800 HD TV kanalı ve 40'ın üzerinde ticari UHD TV kanalının yayınını gerçekleştiriyor.

2018, SES'in Uydu Monitörü pazar araştırmalarını gerçekleştirmesinin 25. yılıydı. SES'in erişimine ve video görüntüleme trendlerine ilişkin sunduğu ayrıntılı veriler, SES’in müşterileriyle paylaştığı değerli bir bilgi aracı niteliğini taşıyor ve SES’in dünyanın önde gelen yayıncılarına ve içerik sahiplerine güvenilir bir ortak olarak hizmet verme konumunu destekliyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan SES Video Hizmetleri İcra Kurulu Başkanı Ferdinand Kayser şöyle konuştu: “SES olarak, müşterilerimizin işlerinde daha başarılı olabilmeleri için faaliyet gösterdikleri pazarlar hakkında bilgi toplamalarına yardımcı olacak araç ve hizmetlere yatırım yapıyoruz. Bu anlamda Uydu Monitörü Pazar Araştırması, SES’in ana video bölgelerinin uzun vadeli değerini ve müşterilerimize sunduğumuz kapsamlı erişimi gösteren önemli bir araçtır. Tüketim alışkanlıklarındaki değişim ne olursa olsun, işimizin dünyanın önde gelen yayıncılarına ve içerik sahiplerine yüksek kaliteli bir görüntüleme deneyimi sunmada önemli bir araç olmaya devam ettiği açıktır. Hizmetlerimizin farklılaşması sayesinde müşterilerimizin gelişimlerini ve gelecekteki başarılarını desteklemeye devam edeceğiz.

Satellite Monitor 2018

Uydu monitörü sonuçlarına ait animasyon videosunu Türkçe altyazılı olarak izleyebilirsiniz: https://vimeo.com/328161904

Markus Payer                       Umut Eğitimci
Kurumsal İletişim                 Stober, Poltavets & Associates (SP&A)
Tel: +352 710 725 500        Tel: +90 532 297 3774
[email protected]     [email protected]

SES, aralarında sabit yörüngeli (GEO) ve orta yörünge (MEO) uyduları bulunan 70’i aşkın uydu filosuyla dünyanın lider uydu operatörüdür. SES, iki farklı iş birimi olan SES Video ve SES Networks aracılığıyla çok farklı ve geniş bir müşteri kitlesine, küresel video dağıtımı ve veri bağlantısı hizmetleri sunar. SES Video bugün dünya çapında, doğrudan eve yayın (DTH) platformları ve kablo, karasal ve IPTV ağları aracılığıyla, 351 milyondan fazla TV hanesine ulaşmaktadır. SES Video portföyünde, hem doğrusal hem de dijital dağıtım için eksiksiz bir dizi yenilikçi hizmet sunan, dünyanın önde gelen bir medya hizmeti sağlayıcısı olan MX1 ile Avrupa'nın en büyük DTH televizyon erişimine sahip olan ASTRA uydu sistemi yer almaktadır. SES Networks, telekomünikasyon, denizcilik, havacılık ve enerji gibi çeşitli sektörlerdeki insanların yanı sıra dünya çapındaki devlet ve kurumları birbirine bağlayan ve küresel yönetilen veri hizmetleri sunmaktadır. SES Networks portföyü ayrıca, SES ve Lüksemburg hükümeti arasındaki 50/50 kamu-özel ortaklığı olan GovSat ve bugün fiber benzeri geniş bant hizmetleri sunan tek coğrafi olmayan sistem olan O3b'yi kapsamaktadır. Daha detaylı bilgi için www.tr.ses.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Written on 04 Apr 2019