Category: Technology

Translations: en, fr, tr

SES-14, NASA ULTRAVIYOLE UZAY SPEKTROGRAFINI TAMAMLIYOR

Written on 25 May 2017

NASA için barındırılan yük kapasitesi, SES için yapılan uzay aracı ile başarıyla bütünleştirildi

25.Mayıs.2017 -- SES (Euronext Paris ve Lüksemburg Borsası: SESG), NASA’nın GOLD (Global-Scale Observations of the Limb and Disk / Kanat ve Tekerleğin Küresel Ölçekli Gözlemleri) misyonu üzerindeki yük kapasitesinin SES-14 ile başarılı bir şekilde birleştirdiğini açıkladı.

GOLD, Güneş-Dünya etkileşimine tepki olarak, Dünya termosferi ile iyonosferindeki yoğunlukları ve sıcaklıkları ölçmek için ultraviyole görüntüleme spektrografı kullanacak. Amacı, uzay ortamının bu bölümünde, bilim adamlarının anlayışında devrim yaratmanın yanı sıra, düşük yörünge uydusu sürüklemesine (hareket yönünün tersi yönünde hareket eden bir kuvvet ki uyduyu yavaşlatır) ve iletişim ile navigasyon iletiminde meydana gelen iyonosferik bozulmaların etkilerini ölçmeye yöneliktir. GOLD, bir yarımküredeki sıcaklık ve nitelik değişiklikleri ile benzeri görülmemiş görüntüleri kaydedecektir.

GOLD, dünyanın önde gelen bazı kuruluşları arasındaki işbirliğinin bir sonucu oluşmuş bir misyon projesidir. NASA’ya ait ve ABD’nin Maryland eyaleti, Greenbelt şehrinde yer alan Goddard Space Flight Center (Goddard Uzay Uçuş Merkezi) genel NASA programı yönetimini sağlarken, Florida Uzay Enstitüsü (Florida Space Institute, Central Florida) projenin Baş Araştırmacısı görevini üstlenmektedir. GOLD aracı, Colorado Boulder Üniversitesi Atmosferik ve Uzay Fiziği Laboratuvarı tarafından inşa edildi ve yine bu bölüm tarafından işletilecek. Uydu operatörü SES ile tam teşekküllü yan kuruluşu olan SES Hükümet Çözümleri ise ev sahibi uyduyu, görev operasyonları ve bilimsel veri taşımacılığını sağlayarak projeye destek veriyor. Bu proje, SES için SES-14 uzay aracını inşa eden Airbus Defence and Space (Uçak Savunma ve Uzay) firması ile yakın işbirliği içerisinde geliştirildi.

SES Devlet Hizmetleri, yalnızca ABD Devletinin ve onun ajanslarının uydu iletişim ihtiyaçlarını karşılamaya odaklanmıştır. Hükümet SATCOM (uyduyla haberleşme) pazarında dört yıldan fazla tecrübesiyle SES Devlet Hizmetleri, sağlam ve güvenli uçtan uca uydu iletişim çözümleri sunmaktadır.

SES Devlet Hizmetleri Başkanı ve CEO'su Pete Hoene konuyla ilgili şunları söyledi: “Bir ev sahibi uydu kullanmak, uzay erişiminin daha hızlı ve daha uygun maliyetli olmasını sağlarken, günümüzde hükümetlerin gün geçtikçe daha karmaşıklaşan gereksinimlerine de cevap ver-mektedir. SES, barındırılan yük taşıma projelerinde kapsamlı deneyime sahiptir ve bu ihtiyaçları karşılamak için en uygun operatördür. GOLD projesine barındırma hizmeti sağlamaktan mutluluk duyuyoruz ve uzaydaki önemli misyonuna başlamasını heyecanla bekliyoruz.”

SES-14 ve GOLD'ın test edilmesi ve hazırlanması safhası, Fransa'nın Toulouse kentinde devam ederken, Florida'nın Cape Canaveral kentindeki Kennedy Uzay Merkezi'ndeki SpaceX Falcon 9’un da 2017 yılının sonlarında fırlatılması bekleniyor. SES-14 uydusu, Yüksek Verimli Uydu (HTS) hizmetleri ve Ku-band ile C-band geniş sinyal hizmetleri sağlamanın yanı sıra, Amerika, Atlas Okyanusu, Batı Avrupa ve Kuzeybatı Afrika bölgelerini kapsayacak. Geniş sinyalleriyle Amerika’da büyüyen görüntü ihtiyaçlarına hizmet edecek olan SES-14, mevcut VSAT hizmetlerini de destekleyecek. HTS Ku-band çok noktalı sinyaller ise, mobil taşıma, denizcilik ve havacılık hizmetleri gibi trafik yoğun veri uygulamalarına hizmet sağlayacak.

Corporate Communications

Natalia Kossobokova
Marketing & Communications Director
SES Government Solutions

Bizi izleyin:

Linkedin Türkiye

Dünyanın lider uydu operatörü SES, 50’yi aşkın sabit yörüngeli (GEO) uydu filo sistemi ve 12 adet orta yörünge (MEO) uydularıyla, dünya çapında farklılaşmış ve tamamen ölçeklenebilir GEO-MEO hizmetleri sunan ilk şirkettir. SES, dört pazar dikeyinde (video, işletme hizmetleri, mobilite ve hükümet çözümleri), değer katan, uçtan uca çözümler sunmaya odaklanmıştır. SES, dünya genelindeki tüm yayıncı kuruluşlara, içerik ve internet servis sağlayıcılarına, mobil ve sabit şebeke operatörleri ile şirketlere ve devlet kurumlarına uydu iletişim hizmetleri sunmaktadır. SES'in portföyünde Avrupa'nın en büyük Doğrudan Eve Yayın (DTH) televizyon erişimine sahip bulunan ASTRA uydu sistemi ve küresel yönetilen bir veri iletişim servis sağlayıcısı olan O3b Ağları yer almaktadır. SES’in bir diğer iştiraki olan MX1 ise dünyanın önde gelen medya hizmet sağlayıcılarından biridir ve yenilikçi dijital video ve medya hizmetlerinin tam kapsamlı bir setini sunmaktadır. Daha detaylı bilgi için www.ses.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Written on 25 May 2017