Region: Asia, Africa

NHK WORLD-JAPAN, Ethiosat'ta Büyüyen TV Kanallarına Katılıyor

Written on 27 Feb 2020

Basın Bülteni
NHK WORLD-JAPAN artık SES uydusu aracılığıyla yayın yapan ve Etiyopya’nın ilk özel TV kanalı platformu Ethiosat izleyicilerine de ulaşacak

NHK WORLD-JAPAN

27.Şubat.2020 – Dünyanın önde gelen uydu operatörü SES, NHK WORLD-JAPAN'ın Ethiosat TV platformuna katıldığını ve böylece platformdaki toplam kanal sayısının 43'e yükseldiğini duyurdu.

Japonya'nın kamu yayıncısı NHK'nın uluslararası yayın hizmeti olan NHK WORLD-JAPAN, en son haberlere yer verdiği NHK NEWSLINE'ın yanı sıra teknoloji, yaşam tarzı ve eğlence programları (great gear, Dining with the Chef, J-Arena, Journeys in Japan) da sunuyor. Ayrıca, Asia Insight ve NHK Belgeseli dahil olmak üzere çeşitli belgesel ve özel programlarıyla dikkat çekiyor.

Halihazırda çok çeşitli popüler yerel içerikler sunan ücretsiz görüntülenebilir Ethiosat platformu ise Ekim 2019'da yayına başladı. SES’in NSS-12 uydusunda 57 derece Doğu yörüngesinde yer alan ve Etiyopya'nın ilk özel TV platformu olan Ethiosat, ülke çapındaki izleyicilere yüksek kaliteli bir izleme deneyimi sunuyor.

NHK WORLD-JAPAN'ın platforma takdimi izleyicilere, Ethiosat deneyimlerinin bir parçası olarak kaliteli uluslararası programlamaya erişmelerini sağlıyor.

İşte bu hem yerel hem de ilgili uluslararası içeriğin artan sunumu, Etiyopya Yayıncılar Birliği (AEB), Etiyopya Yayın Kurumu (EBC) ve SES arasındaki anlaşmalar ile gerçekleşti.

Konu hakkında açıklama yapan SES Video Doğu Afrika Bölge Satış Müdürü Abdikadir Awabdi, “Uluslararası haberler kanal paket platformunda önemli bir yer teşkil eder ve NHK WORLD-JAPAN’ın platforma katılması Ethiosat'ın başarısını desteklemektedir. SES, izleyici memnuniyeti için Ethiosat'ın sürekli başarısını sağlamak amacıyla yerinde hizmetler sunmaya devam ediyor. Bu hizmetlere, ev tipi uydu antenlerini Ethiosat platformuna uygun şekilde yeniden yönlendirmek için yerel kurulumcuların eğitimi de dahildir.” dedi.

Dış İletişim

SES, hem en yüksek kalitede video içeriği dağıtarak hem de dünya çapında sorunsuz bağlantı sağlayarak dünyanın her yerinde inanılmaz deneyimler sunmak için cesur bir vizyona sahiptir. Küresel içerik bağlantısı çözümlerinde lider olan SES, ticari olarak kanıtlanmış, düşük gecikme süresine sahip MEO O3b sistemi de dahil olmak üzere, dünyanın tek, çok yörüngeli uydu takımyıldızını küresel kapsama ve yüksek performansın benzersiz kombinasyonu ile yönetmektedir. SES, geniş ve akıllı, bulut özellikli bir ağdan yararlanarak karada, denizde veya havada, kısacası her yerde yüksek kaliteli bağlantı çözümleri sunabilir ve bu kapsamda, dünyanın önde gelen telekomünikasyon şirketlerine, mobil ağ operatörlerine, hükümetlere, bağlantı ve bulut hizmeti sağlayıcılara, yayıncılara, video platformu operatörlerine ve içerik sahiplerine güvenilir bir ortaklık sunmaktadır. SES’in video ağı 8.300'den fazla kanala ev sahipliği yapmaktadır ve hem doğrusal hem de doğrusal olmayan içerik yönetimi için medya hizmetleri sunarak 355 milyondan fazla haneye benzersiz bir erişim sağlamaktadır. Şirket, Paris ve Lüksemburg borsasında işlem görmektedir (Ticker: SESG). Daha detaylı bilgi için www.tr.ses.com adresini ziyaret edebilirsiniz

Ethiosat Hakkında

Ethiosat, Etiyopya'nın en popüler yerel kanallarının yayınlandığı ilk özel TV platformudur. Ethiosat’ın sloganı olan “Dünyanızı Renklendirin” cümlesi Etiyopya kültürü ve geleneğinin renkliliğinden esinlenmiştir. Logosuysa, Etiyopya için uydu üzerinden özel bir platformun yaratıldığının bir temsilidir. Ethiosat'ı sosyal medyada Facebook (@ethiosatTV), Instagram (@ethiosat) veya Telegram (@EthiosaTV) hesaplarından takip edebilirsiniz.

Written on 27 Feb 2020