Microsoft, Azure Ağ Çeşitliliği ve Esnekliği için SES'in O3b mPOWER Sisteminden Yararlanıyor

Networks Technology

SES'in O3b mPOWER orta yörünge uydu sistemleri, daha fazla kritik iş yükü buluta taşınırken gerekli olan ek ağ çeşitliliği, hizmet esnekliği ve gigabit bağlantısı sağlıyor

18. Ağustos. 2021 – SES bugün Microsoft'un, yeni nesil orta dünya yörüngesi (MEO) sistemi olan O3b mPOWER sistemini tercih eden ilk bulut sağlayıcı müşterisi olduğunu duyurdu. Daha fazla kritik iş yükü Azure'a taşınırken Microsoft, uydu bağlantısını Azure hizmetleriyle entegre eden Azure Orbital çözümlerini sunmak için dünyanın ilk ve tek MEO yüksek performanslı bağlantı hizmetlerinden yararlanmayı planlıyor. Microsoft gelecek yıl O3b mPOWER'a geçiş yapmadan önce bu yıl bağlantı sağlamak için SES'in mevcut MEO'sunu kullanmaya başlıyor.

SES'in O3b ve O3b mPOWER sistemleri, dünya yüzeyinden yaklaşık 8.000 km yükseklikte, orta dünya yörüngesinde çalışır. O3b mPOWER 2022'de tam olarak faaliyete geçtiğinde dünyadaki herhangi bir Azure Ağı konumuna eşi görülmemiş bir esneklik ve aktarım hızı artışı sağlayacaktır.

Microsoft Azure Global Başkan Yardımcısı William Chappell konuyla ilgili şu açıklamada bulundu: “SES'in orta dünya yörünge sistemini kullanmak, Azure Orbital'in gücünü artırıyor ve müşterilerimize daha fazla esneklik ve kapsamlı uydu bağlantısı çözümleri sunmamızı sağlıyor. SES ile iş birliğimiz, kritik sektör ihtiyaçlarını karşılamak için çok yörüngeli, bulut özellikli yetenek vizyonumuzu gerçekleştirmenin anahtarıdır."

SES Networks İcra Kurulu Başkanı JP Hemingway ise şöyle konuştu: “Microsoft'un çığır açan O3b mPOWER sistemimizi devreye alması, dünyanın dört bir yanındaki müşterilere yüksek performanslı, düşük gecikmeli Azure bulut hizmetleri sunmak yolundaki iş birliğimizin bir başka adımıdır. O3b mPOWER, erişimi genişleten ve bulut oyuncularının yeteneklerini daha önce hiç olmadığı kadar açığa çıkaran bulut ölçeğinde uydu bağlantısı, akıllı otomasyon ve yönetilen hizmetler konusunda yeni ilerlemeler sağlayacaktır.”

Microsoft'un Azure Ağ konumlarında O3b mPOWER dağıtma planları, iki şirket arasındaki yakın iş birliğinin bir başka adımıdır. SES, O3b mPOWER ağ geçitlerinden dördünü Azure veri merkezlerinde veya yakınında birlikte konumlandırırken; Microsoft Azure Orbital için kurucu orta Dünya Yörüngesi (MEO) uydu bağlantı ortağı; Azure ExpressRoute için uydu iş ortağı; ve Azure'da NFV teknolojisini kullanarak Açık Ağ Otomasyon Platformu'nu (ONAP) uygulayan ilk uydu operatörü olmaktadır.

O3b mPOWER ile ivme kazanmak

O3b mPOWER sisteminin bu yılın sonlarına doğru gerçekleşecek fırlatma zamanı yaklaşırken, sistem coğrafyalar ve pazar segmentlerindeki müşterilerin ilgisini çekmeye devam ediyor. İlk bulut sağlayıcısı olarak Microsoft Azure'a ek olarak, diğer O3b mPOWER müşterileri arasında gelişmiş kurumsal ve mobil ağlar için hizmet veren Orange’ın yanı sıra Carnival ve Virgin Voyages gibi önemli büyük gemi operatörleri yer alıyor.

External Communications

SES, hem en yüksek kalitede video içeriği dağıtarak hem de dünya çapında sorunsuz bağlantı sağlayarak dünyanın her yerinde inanılmaz deneyimler sunmak için cesur bir vizyona sahiptir. Küresel içerik bağlantısı çözümlerinde lider olan SES, ticari olarak kanıtlanmış, düşük gecikme süresine sahip MEO O3b sistemi de dahil olmak üzere, dünyanın tek, çok yörüngeli uydu takımyıldızını küresel kapsama ve yüksek performansın benzersiz kombinasyonu ile yönetmektedir. SES, geniş ve akıllı, bulut özellikli bir ağdan yararlanarak karada, denizde veya havada, kısacası her yerde yüksek kaliteli bağlantı çözümleri sunabilir ve bu kapsamda, dünyanın önde gelen telekomünikasyon şirketlerine, mobil ağ operatörlerine, hükümetlere, bağlantı ve bulut hizmeti sağlayıcılara, yayıncılara, video platformu operatörlerine ve içerik sahiplerine güvenilir bir ortaklık sunmaktadır. SES’in video ağı 8.650'den fazla kanala ev sahipliği yapmaktadır ve hem doğrusal hem de doğrusal olmayan içerik yönetimi için medya hizmetleri sunarak 361 milyon haneye benzersiz bir erişim sağlamaktadır. Şirket, Paris ve Lüksemburg borsasında işlem görmektedir (Ticker: SESG). Daha detaylı bilgi için www.tr.ses.com adresini ziyaret edebilirsiniz.