Category: Technology

Translations: en, tr

SES’ten Bulut Tabanlı Çözümler

Written on 12 Sep 2019

9. Eylül. 2019 – SES, yayıncılar için yeni Microsoft Azure tabanlı medya hizmetleri sunacağını ve uzak, kırsal, az hizmet ulaşan yerlerdeki işletme ve hükümet alanlarını Azure'a bağlamayı planladığını duyurdu.

Bu çözümlerin SES'in bulut ölçeği döneminde uydu ve kara şebekelerini dönüştürme stratejisinin bir parçası olduğu belirtiliyor. Dünyanın önde gelen uydu operatörü SES bu çözümlerle, uydu özellikli ağların ve servislerin küresel iletişim ekosisteminin kesintisiz bir uzantısı olan açık ve yazılım tanımlı bir ortamı kullanma taahhüdünü yerine getirecek. Bu stratejinin bir diğer kısmıysa 2019 Ağustos’unda SES, Amdocs'un ağ fonksiyonları sanallaştırma (NFV) teknolojisini Azure’da kullanarak Açık Ağ Otomasyon Platformu (ONAP) kullanan ilk uydu operatörü olacağını açıkladığı zaman gerçekleşmişti. SES, ONAP'ı kullanarak, tamamen otomatik ve standartlara dayalı bir çalışma ortamında, SD-WAN, sanallaştırılmış Geliştirilmiş Paket Çekirdek (vEPC), güvenlik ve daha fazlası gibi yeni hizmetlerin yaratılmasını ve sunulmasını yönetebilecek.

SES, aşağıdakiler dahil olmak üzere yeni bulut tabanlı yönetilen hizmetler, doğrudan bulut bağlantısı ile akıllı ağ otomasyonu ve hizmet düzenleme girişimleri sunmayı planlıyor:

•    Azure Yayıncılık-Sınıfı Yönetilen Video Hizmeti – Uydu video dağıtımında endüstri lideri olan SES bu hizmet kapsamında, Azure'da yayın düzeyinde yönetilen bir video sunumu oluşturuyor. Yeni bulut hizmeti, yayıncıların çeşitli cihazlarda birinci sınıf görüntüleme deneyimi için tüketici talebine ayak uydurmalarına yardımcı olarak içerik alımından yayınlamaya kadar tüm video dağıtım değeri zincirine ölçek, esneklik ve kalite güvencesi getiriyor.

•    Azure ExpressRoute Uydu Bağlantısı – Azure ExpressRoute bağlantılarının bir ortağı olarak SES, çok yörüngeli uyduları, küresel ağ geçidi ağı ve dünya çapındaki ana karasal ağ altyapısı sunarken küresel erişim ve fiber benzeri performans sağlıyor. Azure ExpressRoute’un, GEO uyduları ve MEO takımuydu portföyüne sahip ilk uydu ortağı olan SES, Azure müşterilerinin erişimini büyüterek bulut hizmetlerini kurumsal ve hükümet sitelerine getirmeyi amaçlıyor.

SES Yönetim Kurulu Başkanı Steve Collar konuyla ilgili şu açıklamada bulundu: “SES ve Microsoft, akıllı bulut, medya ve ağ çözümlerinin gücünü, şu ana kadar birbirine bağlı olmayan iş dünyasına kazandırma vizyonuyla bir araya geldi. İş birliğimizin büyümesi ölçüsünde güçlü yönlerimizin birleşimine daha da çok tanıklık ediyoruz: SES’in global uydu erişimi ve performansıyla Microsoft Azure ve Microsoft AI platformunun birleşim gücü. Azure'a bağlanmaktan, ağ işlevlerini düzenleme ve otomatikleştirmeye ve bulut tabanlı yönetilen hizmetleri sunmaya kadar, işimizin her yönünü bulut ölçeğinde etkin kılarak müşterilerimize tam hizmet sunmak amacıyla Microsoft ile birlikte çalışıyoruz. Bu genişletilmiş ortaklığın bir sonucu olarak yönetilen çözümlerimizin esnekliği ve ölçeklenebilirliği ile müşterilerimizin iş verimliliğine ne büyük bir katkıda bulunacağımızı bilmek beni heyecanlandırıyor.”

SES ayrıca, müşteri ve ortakları için kesintisiz bir hizmet deneyimi sunmak amacıyla müşteri ilişkileri yönetimi (CRM) platformunu Microsoft Dynamics'e taşıyor. Bulut tabanlı bir satış ve hizmet çözümüne dönüşüm, SES ile ortakları arasında verimlilik ve iş birliğinin arttığı sonucuna dikkat çekiyor.

Suzanne Ong                                                                  Umut Egitimci
SES Kurumsal İletişim                                                    Stober, Poltavets & Associates (SP&A)
Tel: +352 710 725 500                                                     Tel: +90 532 297 3774
[email protected]                                                  [email protected]

Bizi izleyin:
LinkedIN Türkiye
Sosyal Medya
Medya Galerisi

SES, aralarında sabit yörüngeli (GEO) ve orta yörünge (MEO) uyduları bulunan 70’i aşkın uydu filosuyla dünyanın lider uydu operatörüdür. SES, iki farklı iş birimi olan SES Video ve SES Networks aracılığıyla çok farklı ve geniş bir müşteri kitlesine, küresel video dağıtımı ve veri bağlantısı hizmetleri sunar. SES Video bugün dünya çapında, doğrudan eve yayın (DTH) platformları ve kablo, karasal ve IPTV ağları aracılığıyla, 355 milyondan fazla TV hanesine ulaşmaktadır. SES Video portföyü, hem doğrusal hem de dijital dağıtım için eksiksiz bir uçtan uca katma değerli hizmetler paketi sunar ve Avrupa'nın en büyük DTH televizyon erişimine sahip olan ASTRA uydu sistemini içerir. SES Networks, telekomünikasyon, denizcilik, havacılık ve enerji gibi çeşitli sektörlerdeki insanların yanı sıra dünya çapındaki devlet ve kurumları birbirine bağlayan ve küresel yönetilen veri hizmetleri sunmaktadır. SES Networks portföyü ayrıca, SES ve Lüksemburg hükümeti arasındaki 50/50 kamu-özel ortaklığı olan GovSat ve bugün fiber benzeri geniş bant hizmetleri sunan tek coğrafi olmayan sistem olan O3b'yi kapsamaktadır. Daha detaylı bilgi için www.tr.ses.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

About SES

SES is the world’s leading satellite operator with over 70 satellites in two different orbits, Geostationary Orbit (GEO) and Medium Earth Orbit (MEO). It provides a diverse range of customers with global video distribution and data connectivity services through two business units: SES Video and SES Networks. SES Video reaches over 355 million TV homes, through Direct-to-Home (DTH) platforms and cable, terrestrial, and IPTV networks globally. SES Video delivers a full suite of innovative end-to-end value-added services for both linear and digital distribution, and includes the ASTRA satellite system, which has the largest DTH television reach in Europe. SES Networks provides global managed data services, connecting people in a variety of sectors including telecommunications, maritime, aeronautical, and energy, as well as governments and institutions across the world. The SES Networks portfolio includes GovSat, a 50/50 public-private partnership between SES and the Luxembourg government, and O3b, the only non-geostationary system delivering fibre-like broadband services today. Further information is available at: www.ses.com

Written on 12 Sep 2019