Translations: en, fr, tr, ru

SES’ten 8K Televizyon Yayını

Written on 24 May 2018

SES Endüstri Günleri konferansı, bir Astra uydusu üzerinden gerçekleşen ve 4K UHD formatın dört kat daha fazlası piksel görüntüye sahip 8K yayına ev sahipliği yaptı

24. Mayıs. 2018 -- Televizyon yayıncılığındaki gelişmelerin her zaman öncülüğünü yapan SES, 23 ve 24 Mayıs'ta Lüksemburg'da düzenlenen SES Endüstri Günleri kapsamında, ilk defa uydu sistemi üzerinden 8K'lık bir televizyon sinyali yayınını gerçekleştirdi.

Daha fazla verim sağlayan yeni DVB-S2X standardına dayanarak yapılan iletim, ASTRA 3B'deki tek bir 36 MHz transponder üzerinden gerçekleştirildi. 7680x4320 piksel çözünürlükteki görüntü HEVC'de kodlanarak, bir 4K sinyali için dört kat daha yüksek olan 80 Mbit/s hızında iletildi. Buna ek olarak test iletiminde, doğal IP formatlı bir sinyal kullanıldı ve gelecekteki televizyona özel bir All-IP (Tüm IP) yayın altyapısının gereksinimlerine dair bilgiler de paylaşıldı.

SES bu yayın için, yazılım çözümü kullanarak gerçek zamanlı 8K HEVC sinyalleri kodunu çözme ve oynatma uzmanlığını geliştiren ve aynı zamanda HEVC kodlayıcısını kullanarak içerik kodlayan Spin Digital şirketi ile ortaklık kurdu. SES bu gösterimde ayrıca, 8K ekranları üreticisi Sharp/UMC şirketi ile birlikte çalıştı. Saniyede 60 kare resim karesi hızına ve 10 bit renk derinliğine sahip olan 8K içerikte, PSNC (Poznan Süper Bilgi İşlem ve Ağ Merkezi) tarafından sağlanan 8K kamera çekimler ve Unigine Corp. tarafından sağlanan 8K animasyon (CGI) yer aldı.

SES Görüntü Hizmetleri Yeni Teknoloji ve Standartlar Başkan Yardımcısı Thomas Wrede konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Her ne kadar 8K yayın, tüketici evlerine girmekten birkaç yıl uzaklıkta ve aynı zamanda günümüzün mevcut video kodekleri ile uğraşıyor olsa da bu gösterim, uyduların artık 8K sinyallerini taşıyabildiğinin ispatıdır. SES olarak görüntü deneyimini her zaman bir üst seviyeye taşımak için çabalarken, televizyonun geleceğine dair bu heyecan verici bakış açısını sunmaktan gurur duyuyoruz. Aynı zamanda, 4K UHD ve HDR gibi güncel teknolojileri tüketici evlerine ulaştırmak için müşterilerimizi ve ortaklarımızı desteklemeye devam ediyoruz.”

Kurumsal İletişim

SES hakkında daha fazla bilgi için www.tr.ses.com

Dünyanın lider uydu operatörü SES, 50’yi aşkın sabit yörüngeli (GEO) uydu filo sistemi ve 12 adet orta yörünge (MEO) uydularıyla, dünya çapında farklılaşmış ve tamamen ölçeklenebilir GEO-MEO hizmetleri sunan ilk şirkettir. SES, dört pazar dikeyinde (video, işletme hizmetleri, mobilite ve hükümet çözümleri), değer katan, uçtan uca çözümler sunmaya odaklanmıştır. SES, dünya genelindeki tüm yayıncı kuruluşlara, içerik ve internet servis sağlayıcılarına, mobil ve sabit şebeke operatörleri ile şirketlere ve devlet kurumlarına uydu iletişim hizmetleri sunmaktadır. SES'in portföyünde Avrupa'nın en büyük Doğrudan Eve Yayın (DTH) televizyon erişimine sahip bulunan ASTRA uydu sistemi ve küresel yönetilen bir veri iletişim servis sağlayıcısı olan O3b Networks yer almaktadır. SES’in bir diğer iştiraki olan MX1 ise dünyanın önde gelen medya hizmet sağlayıcılarından biridir ve yenilikçi dijital video ve medya hizmetlerinin tam kapsamlı bir setini sunmaktadır. Daha detaylı bilgi için www.ses.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Spin Digital Hakkında

Spin Digital Video Technologies GmbH (Spin Digital), yeni nesil ultra yüksek kaliteli video uygulamaları için yüksek performanslı video kodlayıcıları geliştiriyor. Spin Digital yazılım çözümleri, son derece yüksek çözünürlük (4K, 8K ve 16K), yüksek dinamik aralık, yüksek kare hızı, geniş renk gamı ve 360 ° video ve sanal gerçeklik dahil olmak üzere en son görüntü ve video işleme geliştirmelerini gerektiren medya uygulamalarına olanak tanır. Spin Digital çekirdek teknolojisi, yüksek performanslı ve yüksek kaliteli HEVC / H.265 yazılım kodlayıcısıdır. Bu temel teknolojiye dayanan Spin Digital, bir medya oynatıcı, bir kod dönüştürücü ve özel uygulamalara entegre edilmeye hazır SDK içeren bir çözüm geliştirdi. Spin Digital ürünleri kullanan medya profesyonelleri, 8K UHD-TV, çok geniş ekran görüntüsü ve yeni nesil sanal gerçeklik dahil olmak üzere farklı endüstri segmentlerinde çok yüksek kalite talep eden yeni nesil medya uygulamaları oluşturabilir. Spin Digital firması Berlin merkezlidir ve uluslararası bir B2B ortamında, çeşitli ülke pazarlarında müşteri ve ortaklarıyla birlikte çalışmaktadır. www.spin-digital.com

Written on 24 May 2018