Category: Networks, Corporate

Translations: en, fr, tr

SES ve Satcom Global, küresel Ku-band ağı için anlaşma imzaladılar

Written on 31 Jan 2017

İstanbul, 31.Ocak.2017- Dünyanın lider uydu operatörü SES S.A. (Euronext Paris ve Lüksemburg Borsası: SESG), denizcilik ve kara sektörlerine küresel uydu iletişim servislerinin önde gelen sağlayıcısı Satcom Global'in SES için çok önemli bir ortak olacağını açıkladı. SES’in farklılaştırılmış mobilite çözümü, Satcom Global'in yüzlerce deniz, kıyı ve kara müşterisine, sorunsuz, güvenilir ve yüksek hızlı bağlantı sağlayan Ku-band VSAT hizmeti Aura’nın önemli bir bölümünü oluşturacak.

İki kurum arasında yapılan sözleşme gereğince Satcom Global, SES'in uydu filosuna ve yüksek verimli iş yüklerine uygun gelecek nesil hibrid uydularına kesintisiz erişim sağlayabilecek. SES bunun yanı sıra, çoklu uydu erişimini ve servis entegrasyonu çözümlerini mümkün kılan sağlam bir yer hizmetleri ağı altyapısı sunacak.

SES’in, Satcom Global’e sunacağı açık ve ölçeklenebilir bir VSAT platformu, özelleştirilebilir, her zaman geniş bantlı bağlantı sunma esnekliği sağlayacak. SES’in başlangıçtaki yatırım maliyetini en düşük seviyede tutarak yüksek değerli bir performans sunması sayesinde Satcom Global de gecikme olmadan, müşterilerine sunduğu hizmetleri ölçeklendirebilecek.

Satcom Global, VSAT Genel Müdürü Ben Swallow konuyla ilgili şu açıklamada bulundu: “SES, Satcom Global için ideal ortaktır. Önümüzdeki iki yıl içinde, bir dizi yüksek veri hacmi sinyalleriyle zenginleştirilecek olan mevcut kapsama alanımız, SES’i, küresel VSAT hizmetimiz Aura'yı desteklemek için en ideal seçenek kılıyor. SES servisi tarafından sağlanan kapsam, kapasite ve esneklik unsurlarının mükemmeliyeti, Satcom Global olarak müşterilerimizin beklediği VSAT hizmetinin geliştirmesi için ideal bir platform sunmaktadır.”

SES Ticari Faaliyetler Sorumlusu Ferdinand Kayser ise şöyle konuştu: “Mürettebat için organize edilen eğlencelerden, operasyonel verimliliklerin erişimine kadar geniş bir yelpazede, farklı sektörlerin her türlü bağlantı gereksinimi artarken SES, bu talebi dünya çapında karşılamayı hedefleyen ve bunu başaran bir şirkettir. Satcom Global, SES'in küresel uydu filosunu, yaklaşmakta olan HTS kapasitesini ve kapsamlı yer hizmetleri altyapısını kullanarak, özelleştirilebilir bant genişliği ve kapsama alanından tam olarak faydalanacak ve uydu kapasitesinin verimli bir şekilde kullanılmasını sağlayacaktır.”

Corporate Communications

Dünyanın lider uydu operatörü SES, 50’yi aşkın sabit yörüngeli (GEO) uydu filo sistemi ve 12 adet orta yörünge (MEO) uydularıyla, dünya çapında farklılaşmış ve tamamen ölçeklenebilir GEO-MEO hizmetleri sunan ilk şirkettir. SES, dört pazar dikeyinde (video, işletme hizmetleri, mobilite ve hükümet çözümleri), değer katan, uçtan uca çözümler sunmaya odaklanmıştır. SES, dünya genelindeki tüm yayıncı kuruluşlara, içerik ve internet servis sağlayıcılarına, mobil ve sabit şebeke operatörleri ile şirketlere ve devlet kurumlarına uydu iletişim hizmetleri sunmaktadır. SES'in portföyünde Avrupa'nın en büyük Doğrudan Eve Yayın (DTH) televizyon erişimine sahip  bulunan ASTRA uydu sistemi ve küresel yönetilen bir veri iletişim servis sağlayıcısı olan O3b Ağları yer almaktadır. SES’in bir diğer iştiraki olan MX1 ise dünyanın önde gelen medya hizmet sağlayıcılarından biridir ve yenilikçi dijital video ve medya hizmetlerinin tam kapsamlı bir setini sunmaktadır. Daha detaylı bilgi için www.ses.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Satcom Global Hakkında

Satcom Global, deniz, kara ve hava pazarlarına dünya çapında uydu hizmetleri sağlayan lider bir tedarikçi ve deniz ve açık deniz güvenlik sistemleri ile mühendislik servislerinin güvenilir bir sağlayıcısıdır. Karasal ağlar dışındaki uzak noktalarda bulunan kullanıcılar için ses ve veri çözümleri sunan Satcom Global, en tehlikeli ortamlarda emniyet sağlayan sistemleri tasarlar ve entegre eder. Asya, Avustralya, Avrupa ve ABD'deki satış ve destek merkezleriyle, müşterilerine en yenilikçi çözümleri bir gülümsemeyle sunabilmek adına, ekibine önemli ölçüde yatırım yapmanın yanı sıra, teknik çözümler ve altyapı geliştirir. Daha detaylı bilgi için www.satcomglobal.com adresini ziyaret edebilirsiniz. Satcom Global Aura servisi hakkında daha fazla bilgi ve donanım özellikleri, çözüm paketleri ve VSAT mühendisliği ve kurulumu ile ilgili tüm detaylar için http://www.satcomglobal.com/aura-vsat adresini ziyaret ediniz.

Written on 31 Jan 2017