Category: Networks

Region: Africa

Translations: en, fr, de, es, tr, ru

SES ve Orange Şirketlerinin O3b mPOWER İletişim Sistemindeki İşbirliği, Uydu Bağlantısı İnovasyonunda Yeni Bir Dönem Başlatıyor

Written on 04 Mar 2020

Basın Bülteni

Orange, Afrika'da artan bağlantı talebini desteklemek için ağına, uydu tabanlı devrimci olarak nitelendirilen terabit ölçekli O3b mPOWER iletişim sistemini entegre eden ilk küresel telekom operatörü olacak

28.Şubat.2020 – Dünyanın önde gelen çok hizmetli telekomünikasyon operatörlerinden biri olan ve Afrika'da 18 ülkede bulunan Orange, SES'in yeni nesil MEO uydu iletişim sistemi olarak çığır açan O3b mPOWER ürününü kullanan ilk telekom şirketi olma avantajıyla Orta Afrika Cumhuriyeti'nden başlayarak tüketici ve iş hizmetlerini hızlandırıyor.

Günümüzde gelişmekte olan O3b mPOWER, dünyanın tek tam finanse edilmiş NGSO (sabit konumda olmayan yörüngeli) geniş bant sistemidir. Dünya'dan sadece 8.000 kilometre uzakta bulunan sistem, mevcut karasal ağlara sorunsuz bir şekilde entegre edilebilen düşük gecikmeli yüksek verimli çözümlere güç vermek üzere tasarlanmıştır. 2022 yılında faaliyete geçtiğinde, O3b mPOWER, dünyanın hemen hemen her yerinde dijital dönüşümü ve bulut adoptasyonunu gerçekleştirmek için küresel olarak çok sayıda işlem hacmi sağlamayı vaadediyor.

Son derece esnek O3b mPOWER takımyıldızı, müşterilerin taleplerini karşılamak için gerçek zamanlı olarak kaydırılabilen ve ölçeklendirilebilen, her biri 5.000'e kadar tam olarak şekillendirilebilen ve yönlendirilebilen ışına sahip ultra yüksek kapasiteli, düşük gecikmeli, yüksek güçlü MEO uydularından oluşmaktadır. Sistem, iç hücresel ana taşıyıcı ve eşzamanlı uluslararası IP kanal uygulamaları için idealdir.

Orange, 2017'den beri SES’in mevcut nesil O3b MEO tarafından yönetilen hizmetlerinin müşterisi ve erken dönem uygulayıcısıdır. Orange, Afrika ve Orta Doğu'daki büyük varlığı ve kıtadaki birçok ülkede uydu ağ geçitleri ile SES için stratejik bir ortaktır. O3b mPOWER ile Orange, sürekli büyüyen müşteri tabanı, yeni dijital kullanımlar ve finansal hizmetler sayesinde bant genişliği talebinin büyümesini desteklemek amacıyla düşük gecikmeli MEO etkin yeteneklerini önemli ölçüde artıracak. Devrim niteliğindeki sistem, Orange'ın coğrafi erişimini genişletirken yüksek geniş bant ve kesintisiz bağlantı sunmasını sağlayacak.

Buna ek olarak, Orange Orta Afrika Cumhuriyeti, SES'in MEO ve GEO uydularını kullanarak ülkenin dört bir yanındaki uzak baz istasyonlarından başkent Bangui’deki çekirdek ağa bağlanmak ve 2G/3G trafiğinin kümeleşmesini sağlamak amacıyla dünyanın tek çok yörüngeli ağından yararlanacak. Bu da operatöre hücresel ana taşıyıcı ve çekirdek IP geçişi için tek bir kaynak ve MEO ve GEO hizmetleri arasında tutarlı ve kesintisiz bir deneyim sunma ayrıcalığı kazandırıyor.

Orange Uluslararası Ağ Altyapı ve Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Jean-Luc Vuillemin yaptığı açıklamada, “SES ile bu yeniliğin ortakları ve erken benimseyenleri olmaktan ve Orta Afrika Cumhuriyeti'nin en uzak yerlerinde yüksek kaliteli bağlantı sunabilmekten dolayı heyecan duyuyoruz. Bu uzun süredir devam eden ortaklık, Afrika'daki dijital uçurumu kapatmak ve ağımızın hızını ve coğrafi erişimini artırmak için daha akıllı ve açık ağlar kurma misyonumuzla tamamen uyumludur” dedi.

SES Networks CEO’su JP Hemingway ise şöyle konuştu: “Bu yeni anlaşma, hem şirketlerimiz hem de daha büyük bir endüstri için çok önemli bir kilometre taşı niteliğindedir. Yenilikçi O3b mPOWER sistemi ile Orange ve SES, ağların genişletilmesi ve iyileştirilmesi yönünden telekomünikasyon pazarında bir devrim yaratıyor. Hücresel ana taşıyıcı ve yüksek performanslı bulut bağlantısı dahil olmak üzere çok çeşitli telekomünikasyon gereksinimlerine güç sağlayabilme özelliğiyle O3b mPOWER - diğer karasal altyapı ile birlikte - uzak ve yetersiz hizmet alan bölgelerin ekonomik olarak en uygun şekilde bağlanmasının anahtarıdır.”

Dış İletişim

SES, hem en yüksek kalitede video içeriği dağıtarak hem de dünya çapında sorunsuz bağlantı sağlayarak dünyanın her yerinde inanılmaz deneyimler sunmak için cesur bir vizyona sahiptir. Küresel içerik bağlantısı çözümlerinde lider olan SES, ticari olarak kanıtlanmış, düşük gecikme süresine sahip MEO O3b sistemi de dahil olmak üzere, dünyanın tek, çok yörüngeli uydu takımyıldızını küresel kapsama ve yüksek performansın benzersiz kombinasyonu ile yönetmektedir. SES, geniş ve akıllı, bulut özellikli bir ağdan yararlanarak karada, denizde veya havada, kısacası her yerde yüksek kaliteli bağlantı çözümleri sunabilir ve bu kapsamda, dünyanın önde gelen telekomünikasyon şirketlerine, mobil ağ operatörlerine, hükümetlere, bağlantı ve bulut hizmeti sağlayıcılara, yayıncılara, video platformu operatörlerine ve içerik sahiplerine güvenilir bir ortaklık sunmaktadır. SES’in video ağı 8.300'den fazla kanala ev sahipliği yapmaktadır ve hem doğrusal hem de doğrusal olmayan içerik yönetimi için medya hizmetleri sunarak 355 milyondan fazla haneye benzersiz bir erişim sağlamaktadır. Şirket, Paris ve Lüksemburg borsasında işlem görmektedir (Ticker: SESG). Daha detaylı bilgi için www.tr.ses.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Written on 04 Mar 2020