Category: Video, Corporate

Translations: en, fr, tr

SES ve BCE’den Asteroid Günü’nün Global UHD Yayını

Written on 13 Jun 2019

Bir ay süren yayın, uzay ve asteroitler hakkında bilgilendirme sağlayacak

10. Haziran. 2019 – Dünyanın dört bir yanındaki izleyiciler, SES ile BCE arasındaki ortaklık sayesinde, Birleşmiş Milletler’in asteroitler hakkında resmi eğitim ve farkındalık günü ilan ettiği “Asteroid Günü” için hazırlanan bir aylık yayın programını izleme imkanı bulacaklar. Ultra HD formatındaki yayınlar, Asteroid Günü’nün Haziran 2019 ayında gerçekleşecek küresel programlarını ve 30 Haziran’a kadar 190 ülkede gerçekleşen 2.000’den fazla etkinliği kapsayan içerikten oluşuyor.

Asteroid Günü girişimi ortakları olan SES ve BCE (Broadcasting Center Europe), ilgili olayların bir ay süren küresel yayınını dünyadaki izleyicilere ulaştırmak için bir araya geldi. BCE, RTL City'deki medya merkezinden, uydu üzerinden UHD ve HD formatlarının ve IP ağlarının aynı anda yayınlanması için playout hizmetleri sunacak. Çevrimiçi dağıtım BCE’nin Freecaster Live Streaming çözümü aracılığıyla gerçekleştirilirken, sosyal ağlarda ve web sitelerinde hem canlı hem de talebe bağlı görüntüleme sağlanacak. Uydu dağıtımını yapacak olan SES, Asteroid Günü için gerçek anlamda küresel bir iz bırakmak amacıyla programlamayı beş uydusundan yayınlayacak. Avrupa, Afrika, Asya, Latin Amerika ve Kuzey Amerika'daki Doğrudan Eve Yayın (DTH) alan izleyicilerin tümü, SES'in erişiminin bir kanıtı olarak program yayınlarına erişebilecekler.

Yayın programı, yapımı Asteroid Günü tarafından ve SES, BCE ve Lüksemburg Hükümeti sponsorluğunda organize edilen 28 Haziran'daki 24 saatlik canlı yayın Asteroid Day LIVE ile sona erecek. BBC ve CNN'in önde gelen habercileri tarafından sunulacak maraton gösterisine, ünlü astronotlar, uzman bilim adamları, teknoloji uzmanları ve gezegen bilimindeki araştırmacılar konuk olacak.

Lüksemburg Uzay Ajansı CEO'su Marc Serres konuyla ilgili şöyle konuştu: “Lüksemburg, Avrupa'yı ve dünyayı birleştiren bir uzay endüstrisi ve uydu telekom altyapısına ev sahipliği yapıyor. SES ve BCE gibi önde gelen firmaların uzmanlığı ve değerli desteği, Asteroid Günü’nü uluslararası bir başarı haline getirmede kilit bir rol oynarken hepimizin uzay ve asteroitler hakkında küresel bir konuşma yapmasını sağlıyor.”

SES Teknoloji Şefi Ruy Pinto, “SES'te, yaşamı olumlu yönde etkileyecek ve dönüştürecek bir araç olarak teknolojiye değer veriyoruz. Asteroitlerin, hem ortaya çıkabilecekleri etki tehlikeleri hem de potansiyel kaynak olabilecekleri hakkında bilgi edinmek için bu küresel farkındalık kampanyasına sponsor olmaktan gurur duyuyoruz. Birden fazla uyduyu kullanarak, bu önemli yayın programlamasını milyonlarca TV kanalına ulaştırmak için küresel erişimimizin gücünü kullanıyoruz” dedi.

Yayını izlemekle ilgili talimatlar için burayı ve yayın programı hakkında detaylar içinse burayı tıklayınız.

Francesca De Florio                       Umut Eğitimci
SES Kurumsal İletişim                    Stober, Poltavets & Associates (SP&A)
Tel: +352 710 725 500                    Tel: +90 532 297 3774
[email protected]        [email protected]

SES, aralarında sabit yörüngeli (GEO) ve orta yörünge (MEO) uyduları bulunan 70’i aşkın uydu filosuyla dünyanın lider uydu operatörüdür. SES, iki farklı iş birimi olan SES Video ve SES Networks aracılığıyla çok farklı ve geniş bir müşteri kitlesine, küresel video dağıtımı ve veri bağlantısı hizmetleri sunar. SES Video bugün dünya çapında, doğrudan eve yayın (DTH) platformları ve kablo, karasal ve IPTV ağları aracılığıyla, 355 milyondan fazla TV hanesine ulaşmaktadır. SES Video portföyünde, hem doğrusal hem de dijital dağıtım için eksiksiz bir dizi yenilikçi hizmet sunan, dünyanın önde gelen bir medya hizmeti sağlayıcısı olan MX1 ile Avrupa'nın en büyük DTH televizyon erişimine sahip olan ASTRA uydu sistemi yer almaktadır. SES Networks, telekomünikasyon, denizcilik, havacılık ve enerji gibi çeşitli sektörlerdeki insanların yanı sıra dünya çapındaki devlet ve kurumları birbirine bağlayan ve küresel yönetilen veri hizmetleri sunmaktadır. SES Networks portföyü ayrıca, SES ve Lüksemburg hükümeti arasındaki 50/50 kamu-özel ortaklığı olan GovSat ve bugün fiber benzeri geniş bant hizmetleri sunan tek coğrafi olmayan sistem olan O3b'yi kapsamaktadır. Daha detaylı bilgi için www.tr.ses.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Broadcasting Center Europe (BCE)

Broadcasting Center Europe (BCE), televizyon hizmetleri, radyo, prodüksiyon ve post prodüksiyon, telekomünikasyon ve BT alanlarında medya hizmetleri, sistem entegrasyonu ve yazılım geliştirme alanlarında Avrupa lideridir. Medya pazarındaki kapsamlı tecrübesi ile BCE ekibi yüksek kaliteli hizmetler sunar ve her zaman projenize ve bütçenize uygun çözümü bulur. 200'den fazla kalifiye ve motive olmuş kişiyle BCE, TV kanalları, radyo istasyonları, film dağıtıcıları, yapımcılar, reklam şirketleri, telekomünikasyon operatörleri ve kamu hizmetleri gibi çeşitli sektörlerde yaklaşık 400 müşteriye hizmet vermektedir. www.bce.lu

Lüksemburg Uzay Ajansı (LSA) Hakkında

2018 yılında ulusal uzay sektörünü geliştirmek amacıyla kurulan Lüksemburg Uzay Ajansı (LSA) yeni ve mevcut şirketleri teşvik ediyor, insan kaynakları geliştiriyor, finansmana erişimi kolaylaştırıyor ve akademik araştırmalara destek sağlıyor. Ajans, ulusal uzay ekonomik gelişme stratejisini uygular, ulusal uzay araştırma ve geliştirme programlarını yönetir ve SpaceResources.lu girişimine öncülük yapıyor. LSA ayrıca Avrupa Uzay Ajansı'ndaki Lüksemburg'u ve Avrupa Birliği ile Birleşmiş Milletlerin uzayla ilgili programlarını temsil ediyor.

Asteroid Günü hakkında

Asteroid Günü, 2014 yılında Dr.Brian May'ın liderliğini yaptığı kar amacı gütmeyen bir organizasyon olan Asteroid Vakfı; astrofizikçi ve QUEEN'in gitaristlerinden, B612 Vakfı Başkanı Danica Remy; Rusty Schweickart; Apollo 9 Astronotu ve yapımcı Grig Richters tarafından ortaklaşa kuruldu. 1908 Tunguska etkisinin yıldönümünü kutlamak için her yıl 30 Haziran'da Asteroid Günü etkinlikleri düzenleniyor. Asteroid Günü, 2016 yılında Birleşmiş Milletler tarafından, “asteroitler hakkında farkındalığı arttırmak için küresel bir eğitim günü” olarak onaylandı. Asteroid Günü, asteroitler / uzayla ilgili bir eğitim programıdır ve evrenimizin oluşumundaki rolleri, nasıl kullanabileceğimizi kaynakları, asteroitlerin gelecekteki keşifler için önünü açabileceğine ve gezegenimizi asteroit etkilerinden nasıl koruyabileceğimize yardımcı olmayı amaçlamaktadır.

Asteroid Günü Basın Odası’nda destekçilerden ve ortaklardan alıntılar, fotoğraflar, video ve B-Roll görüntüler içeren MEDYA KİTİ mevcuttur.

Asteroid Günü sohbetinde bize katılın:

@asteroidday
@SES_satellites