Category: Video, Corporate

Translations: en, fr, tr

SES, HDTV GELİŞİMİNE ÖNCÜLÜK ETMEYE DEVAM EDİYOR

Written on 01 Feb 2017

SES, 2016’da Avrupa’daki % 14'lük Büyüme ile HD Kanalların En Büyük Yayın Sağlayıcısı Konumundadır

İstanbul, 1.Şubat.2017- Dünyanın lider uydu operatörü SES S.A. (Euronext Paris ve Lüksemburg Borsası: SESG), dünyanın en büyük HD ve Ultra HD (UHD) platformunu temsil eden şirket olarak, HDTV (Yüksek çözünürlüklü TV) gelişimine öncülük etmeye devam ediyor.

2016'da, SES filosundaki HD kanallarının sayısı % 7 artarak 2,495 kanala ulaştı. Bugün SES filosundaki toplam 7,538 kanalın % 33'ü HD yayın yaparken, SES tüm dünyadaki HD kanallarının % 27’sine hizmet vermektedir. Buna ek olarak, SES'in filosundaki tüm kanalların %60'ından fazlası artık MPEG-4 sıkıştırma standardında yayınlanmaktadır.

Avrupa’da yükselen HDTV etkisinin devam eden eğilimi, SES'in HDTV gelişiminde önemli bir rol oynarken, HDTV kanallarının sayısı % 14 artarak 750'den fazla kanala ulaştı. Bu etkileyici performans, Amerika kıtasındaki HDTV büyümesiyle de desteklendi.

SES ayrıca, bir yıl önceki sekiz kanal olan işbirliği sayısını 21 kanala çıkarırken, güvenli ticari sözleşmelerin başlatılmasına ilişkin güçlü ve hızlı bir hareket izledi. SES, bugün, tüm dünyada uydu üzerinden yayın yapan UHD kanallarının % 50’sinin servis sağlayıcısıdır.

2016 yılında RR Media'nın satın alınması ve ardından MX1'in SES Platform Hizmetleri ile birleşmesi, SES’in Avrupa'daki ve Kuzey Amerika'daki yeni HDTV ve UHD kanallarında rakipsiz pazar üstünlüğünü desteklemenin yanı sıra, SES'in hızlı gelişmekte olan piyasalardaki Video ticari faaliyetlerini de büyüttü.

Öte yandan, SES-9’un piyasaya sürülmesi ve SES'in HD ve Ultra HD iş faaliyetlerinin sürekli geliştirilmesi gibi faktörler, şirketin farklılaştırılmış strateji uyguladığı Asya pazarlarındaki büyümesini destekleyen önemli etkenler oldu. Bu yılın ilerleyen zamanlarında SES-10 ve SES-15'in faaliyete geçirilmesiyle birlikte Amerika için de daha fazla büyüme potansiyeli beklenmektedir.

"Daha önce hiç olmadığı kadar çok TV kanalının olması, SES'in TV yayın altyapısı ve global dijitalleştirme konularındaki liderliğini teyit etmektedir” diyen SES Ticari Faaliyetler Sorumlusu Ferdinand Kayser, sözlerine şöyle devam etti: “Kanal portföyünün büyümesi ve 2016'daki büyük satın alımlarla SES, başta yeni ve gelişmekte olan piyasalar olmak üzere, önemli büyüme fırsatlarından yararlanmak için son derece doğru yerdedir. Mevcut faaliyet programımız, gelecekteki büyümemiz için dinamik bir etkendir. Çok daha fazla kanalın HD ve Ultra HD yayına geçmesiyle birlikte, 2017 ve sonrasındaki zamanlarda SES'in video segmenti için de büyümenin ve hızlanan gelişimin devam edeceğini öngörmekteyiz.”

Corporate Communications

Dünyanın lider uydu operatörü SES, 50’yi aşkın sabit yörüngeli (GEO) uydu filo sistemi ve 12 adet orta yörünge (MEO) uydularıyla, dünya çapında farklılaşmış ve tamamen ölçeklenebilir GEO-MEO hizmetleri sunan ilk şirkettir. SES, dört pazar dikeyinde (video, işletme hizmetleri, mobilite ve hükümet çözümleri), değer katan, uçtan uca çözümler sunmaya odaklanmıştır. SES, dünya genelindeki tüm yayıncı kuruluşlara, içerik ve internet servis sağlayıcılarına, mobil ve sabit şebeke operatörleri ile şirketlere ve devlet kurumlarına uydu iletişim hizmetleri sunmaktadır. SES'in portföyünde Avrupa'nın en büyük Doğrudan Eve Yayın (DTH) televizyon erişimine sahip  bulunan ASTRA uydu sistemi ve küresel yönetilen bir veri iletişim servis sağlayıcısı olan O3b Ağları yer almaktadır. SES’in bir diğer iştiraki olan MX1 ise dünyanın önde gelen medya hizmet sağlayıcılarından biridir ve yenilikçi dijital video ve medya hizmetlerinin tam kapsamlı bir setini sunmaktadır. Daha detaylı bilgi için www.ses.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Written on 01 Feb 2017