Region: Middle East, North America, Avrupa, Asia, Africa

Translations: en, fr, es, tr, ru

SES BBC Stüdyoları için Video Hizmetleri Sunacak

Written on 08 Jul 2020

SES, çok yıllı sözleşme kapsamında 50'den fazla kanal için playout ve IP dağıtım hizmetleri sunacak

8.Temmuz.2020 – SES bugün yapılan açıklamayla, BBC Stüdyoları (BBCS) ve iştiraki olan UKTV'nin 50'den fazla doğrusal kanalının playout servisi ve dağıtımıyla birlikte, ilgili talebe bağlı görüntü (VOD) hizmetlerini yönetmeye başlayacağını duyurdu.

SES, playout, içerik işleme, dağıtım ve VOD hizmetleri sağlarken, BBCS ve UKTV içeriğini hem küresel olarak hem de İngiltere'deki bir iştirak ağıyla buluşturacak. Bu hizmetler, SES’in Londra'daki yeni Stockley Park tesisinde sağlanan teknik playout altyapısı ve aynı zamanda operasyonel yönetimi denetleyen SES Münih playout tesisi ile SES’in Avrupa küresel dağıtım hizmetleri tarafından gerçekleştirilecektir.

BBCS, her yıl 2.500 saatin üzerinde içerik hazırlayan BBC'nin ticari üretim ve dağıtım koludur. BBCS, uluslararası alanda BBC ve İngiltere'nin yaratıcı yeteneklerini geliştirmeye odaklanmıştır ve küresel bir içerik dağıtımı ile markalı hizmetler işini yürütmektedir. UKTV ise tamamen BBCS'ye ait bir yan kuruluştur. 25 yılı aşkın bir süredir UK (İngiltere) markalı televizyon, sektörün ön saflarında yer alıyor ve komedi, eğlence, doğa tarihi, belgesel ve drama içeriğinde kanallarını izleyiciyle buluşturuyor. Yayın kuruluşu, İngiliz yaratıcılığının önemli bir yatırımcısı olmanın yanı sıra yeni ve yerleşik yazarlar, yönetmenler ve program yapımcılarıyla çalışmaya kendini adamıştır.

SES, BBCS ve UKTV’nin performansı, iş ve ticari gereklilikleri ile uyumlu hizmet sunumunu takiben yayın kuruluşlarıyla çok yıllı sözleşmeyle uzun vadeli bir iş birliğine imza attı. Yeni anlaşma ayrıca BBCS ve UKTV’nin medya endüstrisinde bulut inovasyonu arzusunu da gerçekleştirmeyi hedeflemektedir.

Konuyla ilgili açıklama yapan İngiltere, İrlanda BBC Studios Başkanı ve UKTV İcra Kurulu Başkanı Marcus Arthur şunları söyledi: “İngiltere ve küresel izleyicilerimiz ve reklamverenlerimiz, sorunsuz bir şekilde yüksek kaliteli hizmetler sunmamızı bekliyorlar ve bizim de bugünün dönüşen yayın dünyasında, sürekli değişen kitle taleplerini karşılamak için esnekliğe ve yanıt verebilirliğe ihtiyacımız var. SES ile çalışmayı seçerek, inovasyon sağlamaya kendini adamış ve geleceğe yönelik iş ihtiyaçlarımızı karşılayabilecek bir ortak bulduğumuza inanıyoruz”

SES İcra Kurulu Başkanı Steve Collar ise BBC Stüdyoları’na eksiksiz bir video hizmetleri seti sunmaktan büyük heyecan duyduklarını belirterek şöyle konuştu: “Londra ve Münih hizmet sunumu yaklaşımımız, BBCS ve UKTV gibi yayıncıların ve prodüksiyon şirketlerinin, içerik hazırlama, playout ve dağıtımla ilgilenirken mükemmel içerik üretmeye odaklanabilmesi için özel olarak hazırlanmıştır. Bu ikili tesis yaklaşımı, her zaman tam olarak yedeklenmiş içerik dağıtım hizmetlerimiz olmasını sağlama ve BBCS için en yüksek kalitede hizmet sunmamızı gerçekleştirmedeki başarımızın temelidir.”

Dış İletişim

SES, hem en yüksek kalitede video içeriği dağıtarak hem de dünya çapında sorunsuz bağlantı sağlayarak dünyanın her yerinde inanılmaz deneyimler sunmak için cesur bir vizyona sahiptir. Küresel içerik bağlantısı çözümlerinde lider olan SES, ticari olarak kanıtlanmış, düşük gecikme süresine sahip MEO O3b sistemi de dahil olmak üzere, dünyanın tek, çok yörüngeli uydu takımyıldızını küresel kapsama ve yüksek performansın benzersiz kombinasyonu ile yönetmektedir. SES, geniş ve akıllı, bulut özellikli bir ağdan yararlanarak karada, denizde veya havada, kısacası her yerde yüksek kaliteli bağlantı çözümleri sunabilir ve bu kapsamda, dünyanın önde gelen telekomünikasyon şirketlerine, mobil ağ operatörlerine, hükümetlere, bağlantı ve bulut hizmeti sağlayıcılara, yayıncılara, video platformu operatörlerine ve içerik sahiplerine güvenilir bir ortaklık sunmaktadır. SES’in video ağı 8.300'den fazla kanala ev sahipliği yapmaktadır ve hem doğrusal hem de doğrusal olmayan içerik yönetimi için medya hizmetleri sunarak 367 milyondan fazla haneye benzersiz bir erişim sağlamaktadır. Şirket, Paris ve Lüksemburg borsasında işlem görmektedir (Ticker: SESG). Daha detaylı bilgi için www.tr.ses.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Written on 08 Jul 2020