Category: Corporate, Finance

Translations: en, fr, tr, ru

SES 2018 Yılı Sonuçlarını Açıkladı

Written on 30 Oct 2018

30.Ekim.2018-- SES S.A., 30 Eylül 2018'de sona eren döneme ait mali sonuçlarını açıklarken grup gelirlerini artırdığına dikkat çekti ve özellikle SES Networks'te çift haneli büyümeyi güçlendirdiğini duyurdu.

SES Başkan ve CEO'su Steve Collar konuyla ilgili şunları söyledi: “Uygulamaya odaklanmamız sayesinde güçlü finansal performans yaratmaya, mutlak ve temel gelirde büyümeyi sağlamaya devam ediyor ve yıl sonu finansal görünümümüzde başarıyı sürdürme yolunda ilerliyoruz.

SES Networks, bu çeyrekte, yıllık bazda % 14'lük bir büyüme ve yaklaşık % 20'lik bir artış ile işimizin büyüme motoru olduğunu ortaya koymuştur. SES Networks'ün üç sektörü de kapsayan iş faaliyetleri, birkaç yıl içinde ilk defa bu çeyrekte, Sabit Veri’den gelen olumlu bir katkı dahil olmak üzere büyüme sağladı. Sabit Veri'den gelen bu olumlu katkıyı desteklemek adına, uçtan uca yönetilen bir hizmet sağlayıcı olarak yeteneklerimizin altını çizerek Papau Yeni Gine'de büyük bir anahtar teslimi projeyi, rekor bir sürede gerçekleştirdik. Ayrıca IBM ile de önemli bir ortaklık anlaşmasını imzaladık ki bu gelişme, Global Bulut Bağlantısı ve Bulut Hizmet Sağlayıcılar ile entegrasyonun gelecekte SES için önemli bir gelir ve büyüme unsuru olacağına dair inancımı desteklemektedir.

Öte yandan SES Video da bu çeyrekte önemli yenilemelere ve yeni işleri imza attı. Birleşik Krallık’taki Channel 4 televizyon kanalıyla gerçekleştirilen kontrat yenilemesiyle şimdiden 2018'in beklenen toplam gelirinin % 96'sı güvence altına alındı. Video Hizmetlerimiz, MX1 360 medya platformumuz için artan bir çekiş gücü ile üçüncü çeyrekte olumlu katkı sağladı. Uluslararası video dağıtımı, pazar çekişine ve tüm yeni platformlar için güçlü bir rekabete ulaşmak adına mücadele eden bazı platformlarla karşı karşıya kalmaya devam ediyor. Dünyanın en iyi ve en nüfuzlu DTH bölgeleri arasında yer alan çekirdek yönetim bölgemizi güçlendirirken, büyüme fırsatlarına odaklanmaya devam ediyoruz.”

Richard Whiteing
Yatırımcı İlişkileri

Kurumsal İletişim

Umut Eğitimci

SES, aralarında sabit yörüngeli (GEO) ve orta yörünge (MEO) uyduları bulunan 70’i aşkın uydu filosuyla dünyanın lider uydu operatörüdür. SES, iki farklı iş birimi olan SES Video ve SES Networks aracılığıyla çok farklı ve geniş bir müşteri kitlesine, küresel video dağıtımı ve veri bağlantısı hizmetleri sunar. SES Video bugün dünya çapında, doğrudan eve yayın (DTH) platformları ve kablo, karasal ve IPTV ağları aracılığıyla, 351 milyondan fazla TV hanesine ulaşmaktadır. SES Video portföyünde, hem doğrusal hem de dijital dağıtım için eksiksiz bir dizi yenilikçi hizmet sunan, dünyanın önde gelen bir medya hizmeti sağlayıcısı olan MX1 ile Avrupa'nın en büyük DTH televizyon erişimine sahip olan ASTRA uydu sistemi yer almaktadır. SES Networks, telekomünikasyon, denizcilik, havacılık ve enerji gibi çeşitli sektörlerdeki insanların yanı sıra dünya çapındaki devlet ve kurumları birbirine bağlayan ve küresel yönetilen veri hizmetleri sunmaktadır. SES Networks portföyü ayrıca, SES ve Lüksemburg hükümeti arasındaki 50/50 kamu-özel ortaklığı olan GovSat ve bugün fiber benzeri geniş bant hizmetleri sunan tek coğrafi olmayan sistem olan O3b'yi kapsamaktadır. Daha detaylı bilgi için www.tr.ses.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Written on 30 Oct 2018

SES 2018 Yılı Sonuçlarını Açıkladı