Category: Corporate, Finance

Translations: en, tr, ru

SES 2018 Finansal Yıl Sonuçlarını Açıkladı

Written on 15 Mar 2019

15.Mart.2019 -- SES S.A., 31 Aralık 2018 tarihinde sona eren yıllık döneme ait finansal sonuçlarını açıkladı. Duyuruda, 2018 yılında şirketin beklentileri doğrultusunda sağlam finansal sonuçlar elde edildiğine dikkat çekilirken, özellikle SES Networks'ün performansında güçlü gelir büyümesi olduğu ve Serbest Nakit Akışı'nda çift haneli büyüme sağlandığı belirtildi

Önemli finansal başlıklar
•    Rapor edilen gelir 2010,3 milyon Avro
•    2018 Yılı FAVÖK 1255,5 milyon Avro
•    Her üç pazar segmentinde de çift haneli temel büyüme sağlayan SES Networks ile başarılı bir çıkış
•    SES hissedarlarına ait net kâr 292,4 milyon Avro
•    % 14.4 artışla 870,5 milyon Avro'ya yükselen finansman öncesi Serbest Nakit Akışı

Değişim (%)

AVRO milyon

2018- Yıl Sonuçları

2017- Yıl Sonuçları

Rapor Edilen

Sabit FX

Gelir

2010,3

2035

%-1,2

%+1,7

FAVÖK

%-5,2

%-2,6

Faaliyet Kârı

%-36

%-34,6

SES hissedarlarına atfedilen net kâr

%-50,9

-

Hisse başına kazanç

€ 0,54

€ 1,21

%-55,4

-

SES Başkanı ve İcra Kurulu Başkanı Steve Collar konuyla ilgili şunları söyledi: “2018, SES için iyi bir yıldı. Son derece güçlü finansal sonuçlarla gelir görünümümüzü artırırken, SES Networks ile de üst düzey bir büyüme gerçekleştirdik. İşimizi şirket içinde ve dışında dönüştürüyor, organizasyonumuzu uçtan uca hizmetlere olan güçlü talebe cevap verecek şekilde yeniden yapılandırıyoruz. Bu arada büyümeyi hızlandırmak için yetkinlik ve yeteneklerimizi artırırken operasyonel maliyetleri de doğru yönetiyoruz. 2018'de başlayan nakit akışı ve maliyet kontrolüne olan güçlü odaklanmamız 2019'da da devam edecek ve hızlanacaktır.

2018 yılı, her üç ana pazar dikeyindeki ilerlemeler ve imzalanan yeni işlerde bugüne kadarki en güçlü yıllık çift haneli temel gelir büyümesiyle, özellikle SES Networks için bir çıkış yılı niteliğindeydi. Yılın başında SES-15'in hizmete girmesiyle havacılık 2018'in göze çarpan segmenti olurken, Carnival, MSC ve Genting ile birlikte denizcilik iletişimi hizmetleri alanındaki lider pozisyonumuzu güçlendirdik. Hükümetlere sağladığımız hizmetler O3b ile büyük ölçüde büyüdü. Birleşmiş Milletler ve Avrupa Uzay Ajansı ile olan ilişkimizi genişlettik ve Burkina Faso ve ABD hükümetleriyle olan iş birliklerimizde önemli gelişmeler sağladık. Küba'da ETECSA ile yapılan O3b dağıtımının tam yıllık geliri, DataCo ile PNG'deki APEC zirvesine verdiğimiz destek, MEO ve GEO varlıkları konusunda Millicom ile yönetilen hizmetlerin ve Brezilya'daki Amazonas bölgesindeki Claro'nun benimsenmesi gibi başarılı çalışmalarımız sayesinde Sabit Veri hizmetleri segmentinde büyüme kaydettik.

Grup gelirimizin üçte ikisini temsil eden SES Video da 2018’in zorlu piyasa koşullarına rağmen önemli kazançlar elde etti. Avrupa’da Viacom, M7, QVC ve Channel 4 ile Kuzey Amerika’daysa Comcast gibi müşterilerle önemli gelişmeler kaydettik ve yeni anlaşmalara imza attık. İlk Doğrudan Eve Yayın (DTH) hizmet sağlayıcılarından biri olarak 30 yılı aşkın bir deneyimin gururuyla, yeni DTH platformları başlatmak üzere, Karayipler'de Kiwisat ve Doğu Avrupa’da Telekom Srbija ile imzaladığımız çok yıllı anlaşmaları hatırlatmaktan mutluluk duyuyorum. Video hizmetleri platformumuz olan MX1, Agence France-Press, Discovery ve Cell-C ile yeni anlaşmalar gerçekleştirirken, Almanya'daki HD+ hizmetlerimizi, RTL'nin yeni UHD kanalının eklenmesiyle genişlettik. Hizmet ağımız genelinde diğer uydu servis sağlayıcılarından daha fazla HD ve UHD kanalı taşımaya devam ediyoruz.

2018 yılında ayrıca ABD'deki C-band girişimimizde de önemli ilerleme kaydettik ve piyasaya dayalı teklifimiz, 5G alanında ABD’deki öncü pozisyonumuzu kolaylaştırırken, hizmet verdiğimiz önemli yayınlar ve diğer topluluklarla olan iş birliklerimizi korumaya devam etti.

2019 ise geçtiğimiz yılda elde ettiğimiz güçlü verilere dayanarak SES için bir başka önemli yıl olma niteliğindedir. 2019 için odak noktamız, müşterilerimize olağanüstü bir hizmet ve deneyim sunarak başarılarını teşvik etmek ve böylece SES için değer yaratmaktır.”

•    Finansal sonuçlarla ilgili tam sunum dosyasına SES’in websitesindeki (www.ses.com) Yatırımcı bölümünden ulaşılabilir.

...

Richard Whiteing                               Markus Payer
Yatırımcı İlişkileri                               Kurumsal İletişim
Tel: +352 710 725 261                      Tel: +352 710 725 500
[email protected]           [email protected]

Umut Eğitimci

SES, aralarında sabit yörüngeli (GEO) ve orta yörünge (MEO) uyduları bulunan 70’i aşkın uydu filosuyla dünyanın lider uydu operatörüdür. SES, iki farklı iş birimi olan SES Video ve SES Networks aracılığıyla çok farklı ve geniş bir müşteri kitlesine, küresel video dağıtımı ve veri bağlantısı hizmetleri sunar. SES Video bugün dünya çapında, doğrudan eve yayın (DTH) platformları ve kablo, karasal ve IPTV ağları aracılığıyla, 351 milyondan fazla TV hanesine ulaşmaktadır. SES Video portföyünde, hem doğrusal hem de dijital dağıtım için eksiksiz bir dizi yenilikçi hizmet sunan, dünyanın önde gelen bir medya hizmeti sağlayıcısı olan MX1 ile Avrupa'nın en büyük DTH televizyon erişimine sahip olan ASTRA uydu sistemi yer almaktadır. SES Networks, telekomünikasyon, denizcilik, havacılık ve enerji gibi çeşitli sektörlerdeki insanların yanı sıra dünya çapındaki devlet ve kurumları birbirine bağlayan ve küresel yönetilen veri hizmetleri sunmaktadır. SES Networks portföyü ayrıca, SES ve Lüksemburg hükümeti arasındaki 50/50 kamu-özel ortaklığı olan GovSat ve bugün fiber benzeri geniş bant hizmetleri sunan tek coğrafi olmayan sistem olan O3b'yi kapsamaktadır. Daha detaylı bilgi için www.tr.ses.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Written on 15 Mar 2019

SES 2018 Finansal Yıl Sonuçları