Region: Middle East, Asia

Translations: en, fr, de, es, pt, tr, ru

SES-12 Uydusu SpaceX Falcon 9 Roketi Aracılığıyla Başarıyla Fırlatıldı

Written on 04 Jun 2018

Asya-Pasifik ve Orta Doğu bölgelerine hizmet verecek olan güçlü uydu, video, sabit veri, mobilite ve hükümet müşterilerinin farklı ihtiyaçlarını karşılayarak görüntüleme ve bağlantı deneyimlerini zenginleştirecek

4. Haziran. 2018 -- SES bugün, SES-12 uydusunun Amerika Birleşik Devletleri'nin Florida eyaletindeki Cape Canaveral'dan, Türkiye saatiyle sabah 07.45'te ve uçuşu kanıtlanmış SpaceX Falcon 9 roketi aracılığıyla başarıyla fırlatıldığını duyurdu.

Son teknoloji ürünü geniş ve yüksek verimli sinyallerle donatılmış olarak tasarlanan SES-12 uydusu, Asya-Pasifik ve Orta Doğu genelindeki video, sabit veri, mobilite ve hükümet müşterilerinin çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak üzere hizmet veren 95 derece Doğu'daki SES-8 uydusuna katılacak. SES-12, SES tarafından ayarlanan yörüngesel pozisyonuyla Hollanda Krallığı otoritesi altında faaliyet gösterecek olan en son uydu. SES'in NSS-6 uydusu tarafından sağlanan hizmetlerin yerini alacak ve bu hizmetleri genişletecek.

SES-8 ile birlikte SES-12, yörüngesel konumundan 18 milyon TV hanesine ulaşacak. SES’in bu iki uydusu, HD ve Ultra HD içerik için sürekli artan kitle talebini karşılamak amacıyla daha fazla içerik ekleyip daha yüksek kalitede resim kalitesi sunarak izleme deneyimlerini yükseltmek isteyen ücretli TV operatörlerine güvenilirlik ve ölçeklenebilirlik sağlayacak.

SES-12’nin yüksek verim yükü tıpkı Amerika'ya hizmet veren SES-14 ve SES-15 uyduları gibi, Asya-Pasifik ve Orta Doğu'daki havacılık ve denizcilik alanlarındaki bağlantıyı güçlendirmek amacını taşıyan bir SES çözümüdür. SES-12 aynı zamanda hükümetlerin dijital uçurumu köprülemek için bağlantı programlarını sağlaması ve telekomünikasyon, mobil şebeke operatörleri ile internet servis sağlayıcılarının daha güvenilir hücresel taşıma ve daha hızlı geniş bant hizmetleri sunmalarında önemli bir rol oynayacaktır.

SES'in Teknoloji Direktörü Martin Halliwell konuyla ilgili şunları söyledi: “Daha fazla içerik, daha sürükleyici izleme deneyimi, çarpıcı internet hızları, güvenilir hücre kapsama alanı… Bu dinamik müşteri gereksinimlerinin tamamı, yüksek performans kapasitesi sağlamasının yanı sıra müşterilerimize daha fazla güvenilirlik ve esneklik sunacak olan SES-12'nin başarıyla faaliyete geçirilmesiyle birlikte karşılanabilir.”

SES-12, altı geniş sinyali ve 72 yüksek verimli kullanıcı spot sinyali ile birlikte, SES'in faaliyete geçirdiği en büyük jeo-statik uydulardan biridir. Uzay aracında ayrıca, SES müşterilerine daha fazla özelleştirilebilir bant genişliği çözümleri sağlamak üzere yük kapasitesi esnekliğini artıran Dijital Şeffaf İşlemci (DTP) bulunmaktadır. Tümüyle elektrikli SES-12 uzay aracı, Airbus Savunma ve Uzay şirketi tarafından inşa edildi ve yörünge yükseltme ile müteakip yörünge manevraları için elektrik tahrik sisteminden faydalanacak. SES-12, SES’in Asya-Pasifik ve Orta Doğu’daki 7 GEO ve 16 MEO uydu ağına katılacak.

Kurumsal İletişim

Dünyanın lider uydu operatörü SES, 50’yi aşkın sabit yörüngeli (GEO) uydu filo sistemi ve 12 adet orta yörünge (MEO) uydularıyla, dünya çapında farklılaşmış ve tamamen ölçeklenebilir GEO-MEO hizmetleri sunan ilk şirkettir. SES, dört pazar dikeyinde (video, işletme hizmetleri, mobilite ve hükümet çözümleri), değer katan, uçtan uca çözümler sunmaya odaklanmıştır. SES, dünya genelindeki tüm yayıncı kuruluşlara, içerik ve internet servis sağlayıcılarına, mobil ve sabit şebeke operatörleri ile şirketlere ve devlet kurumlarına uydu iletişim hizmetleri sunmaktadır. SES'in portföyünde Avrupa'nın en büyük Doğrudan Eve Yayın (DTH) televizyon erişimine sahip bulunan ASTRA uydu sistemi ve küresel yönetilen bir veri iletişim servis sağlayıcısı olan O3b Networks yer almaktadır. SES’in bir diğer iştiraki olan MX1 ise dünyanın önde gelen medya hizmet sağlayıcılarından biridir ve yenilikçi dijital video ve medya hizmetlerinin tam kapsamlı bir setini sunmaktadır. Daha detaylı bilgi için www.tr.ses.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Written on 04 Jun 2018