Region: Avrupa

Translations: en, tr

Mediengruppe RTL Deutschland Yayınlarına SES ile Devam Ediyor

Written on 28 Jan 2020

RTL Deutschland’in ASTRA 19.2 uydusu aracılığıyla gerçekleştirdiği yayınlar, Almanya genelindeki izleyicilere ulaşmaya devam edecek

22. Ocak. 2020 – SES, Almanya'nın önde gelen özel yayın kuruluşlarından Mediengruppe RTL Deutschland ile olan SD yayın dağıtım anlaşmasını yenilediğini açıkladı.

Yenilenen anlaşma ile Mediengruppe RTL Deutschland, SES’in 19.2°Doğu yörüngesindeki ASTRA uydusu üzerinden Avrupa genelindeki 118 milyon TV hanesine ulaşmaya devam edecek. Dağıtımı yapılan ücretsiz TV kanalı paketi, RTL, VOX, ntv, NITRO, RTLplus, SUPER RTL, TOGGO plus ve RTLZWEI kanallarının yanı sıra bölgesel programları kapsıyor. Ayrıca geçtiğimiz Aralık’ta yayına başlayan yeni kanal VOXup da anlaşma dahilinde yer alıyor. Tüm yayınlar 2024 yılına kadar MPEG-2 SD formatında izleyicilere iletilecek.

Konuyla ilgili konuşan Mediengruppe RTL Deutschland Program Dağıtımı Başkanı Andre Prahl, “Bu yeni anlaşma ile ücretsiz TV kanallarımızın uydu üzerinden yüksek erişimi sürdürmelerini sağlarken, izleyicilerimize de uydu üzerinden SD kalitesinde ücretsiz yayın programı portföyünü sunmaya devam edebiliyoruz” dedi.

ASTRA Deutschland GmbH Genel Müdürü Christoph Mühleib ise şunları söyledi: “Bu anlaşma SD yayının, Alman izleyici profilinin öngörülebilir geleceğinde önemli bir dağıtım platformu olduğunu vurgulamaktadır. Bu hizmeti sunmak için Mediengruppe RTL Deutschland'ı desteklemeye devam etmekten mutluluk duyuyoruz.”

SES Kurumsal İletişim

SES, aralarında sabit yörüngeli (GEO) ve orta yörünge (MEO) uyduları bulunan 70’i aşkın uydu filosuyla dünyanın lider uydu operatörüdür. SES, iki farklı iş birimi olan SES Video ve SES Networks aracılığıyla çok farklı ve geniş bir müşteri kitlesine, küresel video dağıtımı ve veri bağlantısı hizmetleri sunar. SES Video bugün dünya çapında, doğrudan eve yayın (DTH) platformları ve kablo, karasal ve IPTV ağları aracılığıyla, 355 milyondan fazla TV hanesine ulaşmaktadır. SES Video portföyü, hem doğrusal hem de dijital dağıtım için eksiksiz bir uçtan uca katma değerli hizmetler paketi sunar ve Avrupa'nın en büyük DTH televizyon erişimine sahip olan ASTRA uydu sistemini içerir. SES Networks, telekomünikasyon, denizcilik, havacılık ve enerji gibi çeşitli sektörlerdeki insanların yanı sıra dünya çapındaki devlet ve kurumları birbirine bağlayan ve küresel yönetilen veri hizmetleri sunmaktadır. SES Networks portföyü ayrıca, SES ve Lüksemburg hükümeti arasındaki 50/50 kamu-özel ortaklığı olan GovSat ve bugün fiber benzeri geniş bant hizmetleri sunan tek coğrafi olmayan sistem olan O3b'yi kapsamaktadır. Daha detaylı bilgi için www.tr.ses.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Written on 28 Jan 2020