Region: Avrupa

Translations: en, tr

2019 SES Endüstri Günleri’nin Sürprizi ‘Tek Durak Video Prodüksiyon Çözümü’

Written on 24 May 2019

SES’in Video Hizmetleri Platformu MX1’in canlı yayın hizmeti OU Flex ve BCE’nin StudioTalk çözümü arasındaki yeni entegrasyon, çok formatlı video prodüksiyonunu mümkün kılıyor ve dünyanın her yerinde dağıtım sağlıyor

20. Mayıs. 2019 – SES ve BCE, SES Endüstri Günleri 2019 kapsamında bir araya gelerek içerik üretebilen, uydu üzerinden canlı yayınlayabilen ve çevrimiçi bir video portalı aracılığıyla dağıtabilen ‘tek durak otomatik stüdyo çözümü’ hizmetini tanıttılar.

Uçtan uca video prodüksiyon ve katkı çözümü, Avrupalı lider medya hizmetleri şirketi BCE’nin StudioTalk hizmeti ve SES video hizmetleri platformu MX1’in OU Flex canlı yayın çözüm hizmetini entegre ediyor. Bu çözüm sayesinde, otomatik moddaki bir kamera ile gerçekleştirilen video prodüksiyonu, uydu üzerinden güvenilir bir şekilde dağıtılabiliyor ve eşzamanlı olarak IP ağları üzerinden harici video yayınları gerçekleşiyor.

Her yıl düzenlenen SES Endüstri Günleri etkinliğinin bu yılki organizasyonunda, SES ve BCE birebir görüşmelerde konu uzmanlarını filme almak için de bu entegre çözümü kullanacak. İçerik, SES uydusundan garantili hizmet kalitesiyle yüksek performanslı bir bağlantı yoluyla dağıtılmadan önce, BCE’ye ait olan ve tam donanımlı bir OU Flex canlı yayın modemi bulunan SNG aracına gönderilecek. İçerik daha sonra, BCE’nin Çevrimiçi Video Platformunda canlı olarak ve web siteleriyle sosyal ağlarda VOD dağıtımı yoluyla yayınlanacaktır.

Canlı yayın çözüm hizmeti OU Flex, yayıncılar, canlı etkinlik üreticileri, etkinlik düzenleyicileri ve uzak operatörler için güvenilir bir video dağıtımı ve çift yönlü IP bağlantısı çözümü sunuyor. Çözüm, karasal ve mobil ağlar sıkıştığında ve uzak alanlarda bile, OTT akışının ve sosyal medya güncellemelerinin sahadan yürütülebilmesini sağlıyor ve aynı zamanda video yayınlarının küresel olarak TV'lere dağıtımını gerçekleştiriyor.

StudioTalk ise tek bir operatör tarafından manuel veya otomatik modda çalıştırılabilen, dokunmatik ekran ve uzaktan kumanda ile canlı çoklu kamera programlarının prodüksiyonunu sağlayan, hepsi bir arada bir üretim çözümü sunuyor.

BCE Teknoloji ve Proje Direktörü Olivier Waty, bu işbirliğiyle ilgili şunları söyledi: “StudioTalk geleneksel olarak Montreux Voleybol Ustaları gibi spor etkinliklerinin yapımında ve RTL Radyo, FunRadio ve BNJ gibi istasyonlar için görsel radyo olarak kullanılıyor. Bu ürünü daha da geliştirmek için uzun zamandır ortağımız olan SES ile birlikte çalışmaktan heyecan duyuyoruz. Bu iki önemli çözüm ürünümüzü birleştirerek, etkinliklerin gerçekleştiği yer ne olursa olsun, pazara yeni prodüksiyon ve dağıtım imkanları sağlayabiliriz.”

SES Video Bölge Satış Mühendisliği Başkan Yardımcısı Steve Bisenius ise konuyla ilgili şöyle konuştu: “Video hizmetleri platformumuz MX1’in OU Flex canlı yayın çözümü, etkinlik organizatörlerinin dünyanın herhangi bir yerinden kısa bir sürede içerik dağıtımını gerçekleştirmeleri bakımından benzersizdir. BCE’nin StudioTalk çözümü de dünyadaki etkinlik düzenleyicileri tarafından memnuniyetle karşılanacak bir avantaj olan video prodüksiyonunu kolaylaştırarak OU Flex’i tamamlıyor.”

Suzanne Ong                       Umut Eğitimci
Kurumsal İletişim                 Stober, Poltavets & Associates (SP&A)
Tel: +352 710 725 500        Tel: +90 532 297 3774
[email protected]       [email protected]

SES, aralarında sabit yörüngeli (GEO) ve orta yörünge (MEO) uyduları bulunan 70’i aşkın uydu filosuyla dünyanın lider uydu operatörüdür. SES, iki farklı iş birimi olan SES Video ve SES Networks aracılığıyla çok farklı ve geniş bir müşteri kitlesine, küresel video dağıtımı ve veri bağlantısı hizmetleri sunar. SES Video bugün dünya çapında, doğrudan eve yayın (DTH) platformları ve kablo, karasal ve IPTV ağları aracılığıyla, 355 milyondan fazla TV hanesine ulaşmaktadır. SES Video portföyünde, hem doğrusal hem de dijital dağıtım için eksiksiz bir dizi yenilikçi hizmet sunan, dünyanın önde gelen bir medya hizmeti sağlayıcısı olan MX1 ile Avrupa'nın en büyük DTH televizyon erişimine sahip olan ASTRA uydu sistemi yer almaktadır. SES Networks, telekomünikasyon, denizcilik, havacılık ve enerji gibi çeşitli sektörlerdeki insanların yanı sıra dünya çapındaki devlet ve kurumları birbirine bağlayan ve küresel yönetilen veri hizmetleri sunmaktadır. SES Networks portföyü ayrıca, SES ve Lüksemburg hükümeti arasındaki 50/50 kamu-özel ortaklığı olan GovSat ve bugün fiber benzeri geniş bant hizmetleri sunan tek coğrafi olmayan sistem olan O3b'yi kapsamaktadır. Daha detaylı bilgi için www.tr.ses.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Written on 24 May 2019